donderdag 20 april 2017

2e plek op 2e Paasdag 2017 in Ronde van Gelderland (UCI) !

Maandag 17 april 2017

Mooie maar ook zware koers. De nieuwe enige UCI ééndaagse juniorenwedstrijd van Nederland met start en finish in Apeldoorn was ruim 120 kilometer lang waarbij de renners diverse malen de Posbank beklommen en op de terugweg langs Zutphen te maken kregen met harde wind en dus waaiers. Uiteindelijk zaten Max en ploegmaat Jord samen met circa 20 renners in de kopgroep. Quinten Veeling demarreerde zo'n 15 kilometer voor de finish uit de kopgroep. De kracht van Quinten werd klaarblijkelijk onderschat want hij hield knap stand en kwam solo over de finish. Max had nog goede benen in de finale en wist met ruime voorsprong de kopgroep voor te blijven en werd zo knap tweede in deze prachtige wedstrijd waar slechts 38 renners de finish haalden. Ploegmaat Jord Baak werd knap 6e. Topdag !